Kniha Mexikopedie, Mexikopedie 2

Krevetový vyprošťovák a další mexikopedické drby

Moji milí mexikopediáni, pokud náš život v Mexiku nabral v posledních měsících roku 2022 rychlost blesku, od ledna 2023 frčí naše česko-mexická pidirodina rychlostí přímo nadzvukovou! Kolem Mexikopedie se toho každý den děje tolik! Připraveni? Jdeme na to!

PS dočtěte až do konce, dozvíte se, jaký je ten nejlepší mexi(kopedi)cký vyprošťovák!

1) Píšu aneb vyšel druhý díl Mexikopedie!

Ach! Jízda všech jízd to je! Od 23. března není dne, kdy by mi nepřišla fotka obou dílů, jak si krásně spokojeně trůní na vašich poličkách, knihovničkách a nočních stolcích. Píšete maily, zprávy, WhatsAppy a mně dělá obří radost, že vám dělá Mexikopedie radost. Pište dál, prosím, dejchám pro to!

A aby se Mexikopedie dostala do rukou všem, kterým by radost mohla přinést, moc by pomohly vaše recenze. Já bych z nich současně získala inspiraci do dalších dílů, které bych ráda ještě víc vymazlila a vytunila. Ideálně přímo na webu Kosmasu anebo na Databázi knih. Pámbu vám to oplatí na dětech a já na mexickejch bejkárnách.

Současně mám super novinku! Mexikopedii totiž kromě tištěné verze najdete i v elektronické knize, hurá! A na Kosmasu byli tak skvělí, že vytvořili balíčky na míru – když si pořídíte tištěnou knihu, tu elektronickou získáte jen za symbolickou částku navíc. Úplně chápu, že na cestu do Mexika (a především pak z Mexika) budete potřebovat každé deka povolené váhy, a tak si můžete tištěnou Mexikopedii přečíst v pohodlí domácí pohovky a elektronickou vzít s sebou na cesty třeba v telefonu nebo čtečce.

2) Vyprávím aneb kde se se mnou potkáte

Na co se ultra těším jsou besedy a přednášky. Zatím je plán následující, ale tip ťop aktualizovaný ho najdete v událostech na Facebooku.

  • čtvrtek 13. dubna od 17:00 knihovna Rychnov nad Kněžnou
  • úterý 18. dubna od 20:30 OFICIÁLNÍ KŘEST MEXIKOPEDIE 2 S BESEDOU, Bio OKO, Praha
  • čtvrtek 27. dubna od 18:30 Book Therapy Brno
  • sobota 29. dubna od 18:00 Café Barona na Zámku Pardubice
  • středa 3. května Ostrava (čas a místo na univerzitě bude upřesněno)
  • středa 10. května od 17:00 Plzeň
  • sobota 13. května od 16:00 Svět knihy, Praha
Foto: Jan Křikava
Foto: Jan Křikava

3) Bydlím aneb mezikontinentálně jsme se přestěhovali

V Mexico City jsme prožili překrásných deset let a samozřejmě jsme za Mexikem nezavřeli dveře. Právě naopak, náš život totiž vnímáme trochu jako videohru. Level „Mexiko“ jsme úspěšně dokončili a teď nás čekají nové výzvy v Česku. Vzali jsme našich šest švestek (a to že doslova, protože jsme se fakt přestěhovali jen se šesti kufry) a teď bydlíme v Praze, baštíme guláš se šesti a dělá nám radost potkávat se naživo právě s vámi, čtenáři Mexikopedie.

Náš milovaný byt v Mexico City zůstal volný a abychom do něj mohli přijet kdykoli, je teď k dispozici na AirBnb. Pokud budete hledat své mexické útočiště s nádherným výhledem na město, můžete zamířit právě k nám. Mexikopedii tam v knihovničce samozřejmě najdete. 🙂

Foto: Amaresh Valdéz Narro

4) Dokonce i vařím aneb mediální bejkárny posledních týdnů

Mám za sebou pěknou řádku rozhovorů a ještě větší řada mě jich čeká. Už jich bylo tolik, že se moje maminka směje, že se bojí odklopit pokličku hrnce, aby na ní náhodou nevyskočila Mexikopedie. 🙂

Každý z nich je novou výzvou, chvílema obřích nervů, páč jsem asi ta největší trémistka světa, ale současně je to boží odměna za knižní práci.

Abych vás tu neubila příliš mnoha informacemi, vypíchnu vám tu z nich dva:

Host Lucie Výborné na Radiožurnálu. Nebyla to tedy Lucie Výborná, ale stejně výborný Honza Pokorný, který mě celou hodinu zpovídal a vytáhl ze mě to, co se zatím nikomu dalšímu nepodařilo.

Premiéru jsem si střihla i v kuchařském pořadu velmi neortodoxního 🙂 Petra Smazala alias MAD BBQ. Takže kovbojové a kovbojky, na tohle mrkněte, ať víte, jak se dělá ten nejlepší krevetový chilli vyprošťovák!

Pro tuto chvíli konec drbů z mexikopedických luhů a hájů. Těším se na setkávání s vámi a stay tuned, bude spousta dalších super mexických záležitostí, co se právě klubou, už brzy!

Vaše Eva

5 komentářů: „Krevetový vyprošťovák a další mexikopedické drby“

    1. Milá Boženo, omlouvám se za pozdní odpověď. Do Liberce bych moc ráda, uměla byste mi dát tip na nějakou příjemnou knihovnu či kulturní centrum, na které bych se mohla obrátit? Moc Vás zdravím, Eva

      To se mi líbí

      1. Milá paní Boženo, hluboká omluva, čtu Váš komentář až teď. Ale napsala jsem si do seznamu a jakmile se přiblíží plánování přednášek, určitě se jim ozvu. Moc Vás zdravím a přeji vše dobré, Eva

        To se mi líbí

  1. Děkuji za příspěvek, je boží Evo. Jsi jako strom poznání, ze kterého rád ochutnám plody mexické. Zdar všem mexikopediánům. U nás v okolí Prostějova, přednáška nebude? Hezké Velikonoční svátky, pro změnu v česku, tobě a tvé rodince.  

    Marek.

    To se mi líbí

Napsat komentář